חשיבה חיובית, מהי חשיבה חיובית? מכון סילבה
איך לפתח חשיבה חיובית

איך לפתח חשיבה חיובית

למה צריך חשיבה חיובית? מה רע בחשיבה שלילית? ובכלל… מה ייצא לנו מזה שנחשוב בצורה חיובית? התשובה מאד פשוטה. חשיבה שלילית מובילה לרגשות ותגובות שלא טוב לנו איתם, כמו: פחד, דאגה, כעס, תסכול, חוסר אונים, בושה ועוד. בטווח המיידי זה גורם לנו ללחץ מוגבר, חרדה וסטרס. סטרס, ידוע כבר מ30 שנות מחקר, כאויב מספר 1 של המוח (כאשר "המנהל הראשי" לא מתפקד כמו שצריך, כל המערכת סובלת).

בטווח הארוך, חשיבה שלילית ממושכת, מובילה להסתכלות פסימית על החיים… דיכאון וייאוש. כל זה משפיע עלינו פיזית (תפקוד מעוכב של המערכת החיסונית שלנו והשפעה לרעה על בריאות הלב וכלי הדם), רגשית (רע לנו, כי מערכות היחסים שלנו עם אחרים, עם עצמנו ועם כסף הופכות להיות, לחוצות, מתוחות וחלק אף "עולות על שרטון"), קוגניטיבית (אנחנו מגלים קושי בפתרון בעיות, קבלת החלטות ואף בתפקוד היומיומי) ונפשית (תחושת הערך יורדת, הדימוי העצמי נעשה נמוך יותר והלך הרוח נעשה "כבד"…).

לעומת זאת חשיבה חיובית היא כמו אור שמש עבור המוח שלנו. היא גורמת לנו להרגיש טוב ועוזרת לנו להתמודד עם דברים קשים. זה לא אומר להתעלם מבעיות; זה כן אומר להתמודד איתם עם גישת "אני יכול", גישה שעוזרת לנו מאד לטפח חוסן מול אתגרים, לשפר את יכולות פתרון הבעיות שלנו ומחזקת את המוטיבציה. מחקרים מראים כי חשיבה חיובית יכולה להוביל ל:

  • בריאות גופנית טובה יותר
  • מערכות יחסים משופרות ומאושרות יותר
  • ולמצב רגשי בריא יותר

וכל זה יחד הופך את החיים למהנים הרבה יותר.

מהי חשיבה חיובית?

חשיבה חיובית זהו תהליך קוגניטיבי שמטרתו להחליף מחשבות שליליות או לא מועילות במחשבות בונות ואופטימיות, המקדמות השקפה חיובית וחוסן… גם במצבים מאתגרים. זה ממש כמו להרכיב זוג "משקפיים שמחים" לנפש שלנו. במקום לראות הכל בצורה קודרת, אנחנו מנסים לראות את הצד החיובי של הדברים ולמצוא את הטוב בכל מצב. זה לא אומר להתעלם מבעיות אמיתיות אלא לגשת אליהן בגישה בונה יותר.

איך לפתח חשיבה חיובית

מה היתרונות של חשיבה חיובית?

  • מצב רוח משופר: חשיבה חיובית יכולה לעזור להעלות את מצב הרוח ולהגביר את תחושות האושר והסיפוק.
  • רגיעה: שמירה על חשיבה חיובית יכולה לעזור להפחית את רמות הלחץ (שעולות מאד בגלל חשיבה שלילית שיוצרת סטרס)… ולהוביל לרגיעה.
  • חוסן משופר: חשיבה חיובית יכולה לחזק את החוסן, לעזור לאנשים להתאושש מכישלונות ולהתמודד עם מצוקות בצורה יעילה יותר.
  • מוטיבציה מוגברת: חשיבה אופטימית יכולה לספק תחושת מוטיבציה ומטרה, להגביר את הנחישות לרדוף אחרי מטרות ולהתגבר על מכשולים.
  • בריאות טובה יותר: מחקרים מצביעים על כך שחשיבה חיובית קשורה לתוצאות בריאות גופניות טובות יותר, כגון שיפור התפקוד של המערכת החיסונית וסיכון נמוך יותר למצבים בריאותיים מסוימים.
  • מערכות יחסים משופרות: חשיבה חיובית יכולה לתרום למערכות יחסים בריאות ומספקות יותר על ידי טיפוח אמפתיה, הכרת תודה וסגנון תקשורת חיובי.

איך חשיבה חיובית פותחת לנו דלת?

חשיבה חיובית בראש וראשונה מונעת מאתנו במצבים לא נעימים או קשים להתחבר לפסימיות. לכולנו ברור שאם קורה משהו שמשבש את הזרימה את הרגיעה את השגרה, ויוצר לנו "כאוס" קטן או גדול, אז רבים מאתנו לא נמצאים באותו רגע במצב של רגיעה. להפך. רבים התרגלו להיכנס באותו רגע למצב של דאגה, פחד, תסכול, כעס ועוד. כל אלה מצבים שמחוברים לפסימיות ולחוסר תקווה… ומובילים עם הזמן לייאוש. זה מתחיל בשיח פנימי שלילי, האדם נוטה להיות מודאג ומדוכא, מחשבה רודפת מחשבה מכבה כל ניצוץ של מוטיבציה עד שהאדם מתייאש נכנס לחוסר אונים ולדיכאון.

חשיבה חיובית לעומת זאת, משאירה פתח לתקווה מחברת לאופטימיות. אנשים עם חשיבה חיובית אינם נותנים לקשיים לייאש אותם. להיפך, הם רואים בזה מצב זמני/הפיך. לכן אפשר לומר שחשיבה חיובית בעצם משאירה עבורנו דלת פתוחה כדי לעבור למצב טוב יותר מזה שנקלענו לתוכו או שאנו מצויים בו.

איך לחשב חשיבה חיובית בשיטת סילבה

כיצד חשיבה חיובית מושפעת ממחשבות?

החשיבה החיובית שלנו תלויה במידה רבה במחשבות ובאמונות שלנו. מחשבות ואמונות הן הוראות שבאמצעותן אנו בונים את המציאות ובהתאם לכך אנו פועלים. כשאנו מאמינים למחשבה מסוימת אנו מגיבים אליה בתור מציאות. למשל: אדם ששולח לתת-מודע שלו מחשבה כמו: "הטיפול הרפואי הזה ארוך ומייגע, יש רק 50% סיכויי הצלחה, אין לי כוח לנסות, אני מיואש" – מחסל לעצמו את אפשרויות ההחלמה. לעומת זאת, מחשבה חיובית: "איזה בר מזל אני, יש טיפול למחלה שלי ויש 50% סיכויי הצלחה – אני אעשה הכול כדי להצליח". חשיבה חיובית זו פותחת לרווחה את הדלת לתקווה ולהחלמה.

ד"ר אמיל קואה השתמש ברעיון זה כבר בתחילת המאה הקודמת. הוא ביקש ממטופליו לחזור מספר פעמים ביום על המשפט הבא: "מדי יום אני הולך ומשתפר". באופן מפתיע בריאותם של רבים מחוליו השתפרה בצורה משמעותית והם אף החלימו כליל. מה גרם לכך? מדוע רק אמירת משפט הביאה לשיפור כזה משמעותי? פשוט מאד: אותם חולים האמינו למחשבה הזאת והגיבו אליה בתור מציאות. ככל שחזרו על המחשבה הם התמקדו בה יותר והגוף התחיל להגיב אליה. מה שאתה מתמקד בו, זה מה שאתה מושך אליך.

החוכמה של חשיבה חיובית היא לדעת להתמקד בדבר הנכון. אדם שלא אימץ לעצמו חשיבה חיובית מתמקד במה שמציק לו ומושך בהכרח מציאות שכלל לא נעימה לו.
להתמקד בחשיבה חיובית או בחשיבה שלילית, זאת בחירה. אחרי שמבינים זאת, מסוגלים לבחור טוב יותר את הנתונים שבהם אנו מזינים את המוח שלנו. קל לשמור על גישה חיובית זו כאשר הכול הולך כשורה. קשה יותר לחשוב בצורה חיובית כאשר העניינים משתבשים, כאשר הקשר עם בן/בת-הזוג מתערער, כאשר אנו מפוטרים מהעבודה, כשהילדים חולים… או כשפורצת מלחמה /מגיפה או איזה קטסטרופה אחרת. אבל זה אינו בלתי אפשרי. חשיבה חיובית משמעותה לשנות את נקודת המבט, את צורת החשיבה, את אופי המחשבות ואת האמונות שלא עוזרות לנו להרגיש טוב עם עצמנו. אלה דברים שאנשים בעלי חשיבה חיובית יודעים לעשות.

מה מאפיין אדם בעל חשיבה חיובית?
• אדם בעל חשיבה חיובית רואה את הצעדים הקטנים של התקדמותו גם אם עוד לא השיג את מטרתו הסופית.
• אדם עם חשיבה חיובית מסוגל לעודד את עצמו במצבים קשים.
• מאמין ביכולתו להשפיע על מהלך העניינים ועל התוצאות הסופיות.
• מתמקד בכל אירוע או מצב בצד החיובי שלו.
• השיח הפנימי שלו הוא שיח בונה, תומך, מחזק ומפרגן.

איך ניתן לטפח חשיבה חיובית?

יש כל מיני אסטרטגיות ודרכים לטפח את החשיבה החיובית, כמו:

לתרגל הכרת תודה. כשאנחנו מרגילים את עצמנו, להכיר תודה באופן קבוע, על ההיבטים החיוביים של חיינו (האנשים היקרים לנו הנמצאים בחיינו, הבריאות שלנו – וגם אם חולים, יש מערכות ואיברים שממשיכים לתפקד מצוין – על הדברים הקטנים שעושים לנו את היום… ועל כל דבר טוב שאנחנו לוקחים אותו כמובן מאליו). זה יכול להיעשות באמצעות רישום ביומן, שיתוף הערכה עם אחרים, או פשוט הרהור על מה שאתה אסיר תודה עליו. לטפח חשיבה חיובית אפשר גם ע"י טיפול במחשבות שליליות (להחליף אותם במחשבות או הצהרות חיוביות ומציאותיות יותר). ע"י הקפת עצמנו בהשפעות חיוביות (כגון חברים תומכים, אנשים חיוביים, תוכן מדיה מרומם או ספרים מעוררי השראה). ע"י תרגול מדיטציה או תרגילי נשימה עמוקה, (כדי להישאר נוכחים ולטפח חשיבה חיובית).

אפשר לטפח חשיבה חיובית בכך שנגדיר לעצמנו יעדים ריאליים– ברי השגה ומשמעותיים, ונחלק אותם לצעדים קטנים יותר… (כך שנוכל מהר יותר לחוות חוויות הצלחה). כדאי גם "שנחגוג" את ההתקדמות שלנו ונתמקד בהיבטים החיוביים של המסע שלנו (ולא בכמה רחוק עוד היעד וב"תלאות" שאנו חווים בדרך אליו).

מומלץ מאד לתרגל חמלה עצמית. כלומר, להתייחס לעצמנו באדיבות ובחמלה עצמית, תוך הכרה בכך שכישלונות וטעויות הם חלק טבעי מהחיים (בכלל, כדאי גם לשנות את אוצר המילים. במקום קושי – לומר אתגר… במקום כישלון – התנסות מלמדת…) חשוב גם להימנע מביקורת עצמית. להתמקד בעיקר בלמידה ובצמיחה… ולדמיין את ההצלחה שלנו. מומלץ לתעדף פעילויות לטיפול עצמי המקדמות רגיעה ושמחה זה יחזק מאד את החשיבה החיובית שלנו.

איך לאמן את המוח לחשוב חיובי?

אנשים רבים היו רוצים לפתח חשיבה חיובית ולאמן את המוח לחשוב חיובי, אך הם אינם מאמינים שהם יכולים. יש כאלה שהיו שמחים אם יכלו לשנות או להיפטר מאמונות מכאיבות/ מגבילות/ שליליות אך לא מאמינים שזה אפשרי. אחרים היו שמחים להגדיל את האפשרויות שלהם להצליח ואינם יודעים איך.

כיצד ניתן לפתח חשיבה חיובית באמצעות שיטת סילבה?

שיטת סילבה למי שטרם הכיר, היא שיטה לעזרה עצמית והתפתחות אישית שפותחה ע"י חוזה סילבה בשנות ה-60, ונלמדת כיום ב118 מדינות בעולם. היא מבוססת על הרעיון שלמוח יש את הכוח להוביל אותנו בהצלחה להתפתחות אישית, לשיפור התפקוד המנטאלי וליעדים שלנו בכל תחום (כלכלי, חברתי, בריאותי, בין-אישי, אישי וריפוי גוף נפש) אם נאמן את המוח לכך. שיטת סילבה משלבת טכניקות שונות, כולל הרפיה, הדמיה והצהרות חיוביות ומלמדת בין היתר, איך להשיג מצב של מודעות נינוחה, המכונה לעתים קרובות "רמת תודעה אלפא", שבה אנחנו יכולים לנצל את כוח תת-המודע שלנו, להביא לאינטואיציה מוגברת, לחדד את יכולות פתרון הבעיות ולהביא לשיפור עצמי. חשיבה חיובית היא אחד המרכיבים בתוכנית הכוללת של שיטת סילבה לכיוון של העצמה אישית ושיפור הרווחה הכללית.

שיטת סילבה נותנת לנו ארגז כלים כדי לעזור למוח שלנו להישאר חיובי… להרגיש טוב ולראות את הטוב בדברים. אנחנו ממש משתמשים בכלים האלה כדי לבנות לנו מוח שמח ובטוח. נניח שאנחנו עצבניים לגבי ראיון עבודה. הספק שולט ברמה, יחד עם חוסר הוודאות ו"הפינג פונג" בין פסימיות לתקווה. שיטת סילבה יכולה לעזור לנו להירגע… לעבור לחשיבה חיובית… לדמיין ראיון מוצלח… להרגיש בטוח יותר… ואחר כך לממש זאת במציאות. כאילו שיש לנו שרביט קסמים כדי להפוך את המחשבות שלנו לשמשיות ומוארות.

איך לפתח חשיבה חיובית

איך שיטת סילבה מאמנת את המוח לפיתוח חשיבה חיובית?

מפתח ראשון לפיתוח חשיבה חיובית באמצעות שיטת סילבה

כדי לאפשר למוח שלנו לעבוד בצורה המיטבית שלו, ולהיות מסוגל לעבור לחשיבה חיובית עלינו לנטרל את הגורם מספר אחד שמפריע לו – הסטרס ("מצע הגידול" הטוב ביותר לחשיבה שלילית) ולאפשר לו סביבה "רגועה" (להרחבה ראו מאמר להירגע). לכן שיטת סילבה מלמדת אותנו קודם כל איך להשקיט את דעתנו, להפחית מתח ולהגיע למצב של רוגע.
אנו לומדים בשיטת סילבה איך לטפל בסטרס המצטבר אצלנו מכל מה שאנו חווים ביום יום, כי הסטרס משפיע מאד על הגישה שלנו, על התפקוד ועל העמידות בפני חוסר האונים הפחד והייאוש (ראו מאמרים: הפגת מתחים, נדודי שינה, עייפות, ריכוז, להירגע). גם כשנרגענו מסיטואציה מלחיצה… הסטרס לא נעלם. הוא נשאר ומצטבר בלי שנרגיש… מחכה לפעם הבאה שהוא יופעל. אז הוא יגיע עם ה"תגבורת" שנאגרה… והתגובה שלנו תהיה הרבה יותר עוצמתית:
אם אנחנו כועסים – נכעס יותר
אם אנחנו מפחדים – נפחד יותר
אם אנחנו דואגים – נדאג יותר
אם אנחנו חסרי אונים – נחוש עוד יותר חסרי אונים
אם אנחנו חושבים שלילי – נחשוב הרבה יותר שלילי ופסימי.

לכן דבר ראשון אנחנו רוצים לנטרל את השפעת הסטרס. לשם כך יש טכניקה מאד אפקטיבית וקלה ליישום שלומדים אותה כבר בתחילת הקורס של שיטת סילבה שמאפשרת לנו לרוקן מתי שנרצה את הלחץ שצברנו במהלך היום או בעקבות אירוע מלחיץ שחווינו. זה יאפשר לנו לחוות רגיעה אמיתית, ובתקופה לחוצה במיוחד להגיב הרבה יותר רגוע.

בנוסף, ע"י טכניקות ספציפיות של תכנות ורגיעה אנחנו מאמנים את המוח להעלות באופן עקבי את רמת הרגיעה ולהוריד במקביל את רמת המתח והלחץ. הסיבה: מתח ולחץ מעצימים פחד, חרדה, כעס, דאגה ומחשבות שליליות. הם משפיעים הן על משך הזמן שנחווה אותם והן על העוצמה בה נביע אותם… בעוד שרגיעה עושה בדיוק ההפך. הטיפול בסטרס בשיטת סילבה, מעלה אצלנו את רמת הרגיעה, שמושכת אחריה את האופטימיות. האופטימיות היא נדבך מאד חשוב בחשיבה חיובית, יחד עם התקווה, השמחה ועוד.

מפתח שני לפיתוח חשיבה חיובית באמצעות שיטת סילבה

בשיטת סילבה לומדים לבטל את כוחן של המחשבות השליליות שקופצות לנו לראש… ויוצרות לחץ וסטרס. כדי לעשות זאת מתחדדת אצלנו המודעות ותשומת הלב למחשבות שליליות ואנחנו ממש לומדים לזהות אותן בדו-שיח עם עצמנו ובאינטראקציה עם הסביבה (בין אם אנחנו מעבירים לאחרים ובין אם אחרים מעבירים לנו). כל אמונה שלילית שאנו מזהים, אנו מנטרלים את כוחה ולומדים בהדרגה לשנות את החשיבה שלנו לכיוון חשיבה חיובית.

מפתח שלישי לפיתוח חשיבה חיובית באמצעות שיטת סילבה

אנו מתרכזים גם באמונות שלנו. יש אמונות שיוצרות אצלנו מתח ולחץ רב, שמובילים לדאגה, פחד, או רגש לא נעים אחר, אמונות שמעלות הרבה חשש הסתייגויות וספק וממש מונעות מאיתנו להתקדם… אלה האמונות המגבילות. מצד שני יש אמונות שמעצימות אותנו, שפותחות בפנינו את הדלת לזרום הלאה לכיוון הרצוי לנו. במפתח השלישי באמצעות שיטת סילבה אנו לומדים לזהות את האמונות המגבילות שהשתרשו בתת-המודע, "לעקור" אותן ו"לשתול" חדשות חיוביות במקומן. כאשר אנו לומדים כיצד לוותר על האמונות שהן מקור החשיבה השלילית, הלחץ והסטרס שלנו, ומטמיעים במקומן אמונות מעצימות ומרגיעות… נהיה מסוגלים לחשוב חיובי וליצור את חווית החיים שלנו בכיוון הרצוי לנו, למרות הנסיבות.

מפתח רביעי לפיתוח חשיבה חיובית באמצעות שיטת סילבה

במפתח רביעי בשיטת סילבה, נלמד סימן מיוחד למוח שיאפשר לנו במצב של חשיבה שלילית בלתי נשלטת לבלום את האוטומט של הרגשות שהחשיבה השלילית מעלה (ושמעצים אותה יותר ויותר) ולהיות מסוגלים לעבור לחשיבה חיובית יותר ולבחור תגובה אחרת חיובית יותר לסיטואציה. ברגע שמחשבה שלילית כלשהי מפעילה אוטומט תגובה לא נעימה כמו: פחד, כעס, תסכול, חוסר אונים, תוקפנות ועוד… אנחנו נכנסים לסוג של "חוסר הכרה" ופשוט רק מגיבים (בהתאם לאוטומט). חוזה סילבה (ממציא השיטה) יצר סימן מיוחד למוח, מעין בלם/ "ברקס" שברגע שאנחנו מפעילים אותו… הוא עוצר מיד את האוטומט… מעביר את המוח ל"רמת תודעה אלפא" (להרחבה קראו המאמר גלי אלפא) שמאפשרת למוח לחשוב בצורה המיטבית שלו ולקבל החלטה איך לטפל במצב. הסימן הזה מאפשר לנו לעבור לחשיבה חיובית כי אנחנו נרגעים ויש לנו יכולת לבחור במה להתמקד ואיך להגיב.

ואם אנחנו מכירים את עצמנו ויודעים ש"ברירת המחדל" שלנו היא פסימיות, אז בעזרת הסימן הזה נוכל לבלום שוב ושוב את ההתנהגות הזו שנותנת ישר במה לחשיבה השלילית… להכחיד את האוטומט הזה ולבנות אוטומט חדש של חשיבה חיובית. בעזרת הכלים הללו אנו לומדים איך לעצור את האוטומטים של הפסימיות והשליליות ולעבור צעד צעד לחשיבה חיובית.

השילוב של שיטת סילבה עם חשיבה חיובית הוא צמד דינמי לצמיחה אישית. זה לא רק הרגשה טובה, שהשילוב הזה מייצר, אלא השימוש במוח שלנו עם חשיבה חיובית מגויס כדי ליצור עבורנו חיים חיוביים ומוצלחים.

 

בוגרי שיטת סילבה מספרים:

 

 

רוצים גם אתם לגלות את שיטת סילבה?

המוח שלנו הוא כמו מחשב על, עם יכולות אדירות שרק מחכות להתגלות. קורס בסיסי בשיטת סילבה יפתח לכם צוהר לעולם חדש של אפשרויות, וילמד
אתכם כיצד לרתום את כוח המוח שלכם לטובתכם.

הצטרפו למיליוני אנשים ברחבי העולם שכבר נהנים מחיים טובים יותר:

  • הרפיה ושלווה: למדו טכניקות יעילות להתמודדות עם לחץ וחרדה.
  • שינוי אמונות מגבילות: התגברו על מחשבות שליליות ופתחו חשיבה חיובית.
  • הגשמת מטרות: הגדירו יעדים ברורים ותכננו את הדרך להצלחה.
  • חיבור לתת המודע: גלו את הפוטנציאל האישי הטמון בכם.
  • פיתוח האינטואיציה: קבלו החלטות נכונות יותר וסימכו על תחושת הבטן שלכם
  • בריאות מיטבית: שמירה על בריאות תקינה

בקורס תלמדו:

  • טכניקות הרפיה עמוקות: השתחררו מהסטרס והגיבו ברוגע.
  • חשיבה באלפא: רמת מודעות מיוחדת המאפשרת חשיבה אחרת וגישה לתת המודע.
  • חשיבה חיובית: למדו לחשוב חיובי ושנו את האמונות שלכם ממגבילות למעצימות
  • שיפור הזיכרון והריכוז: זיכרו דברים בקלות רבה יותר והתמקדו במשימות.
  • חיזוק האינטואיציה והיצירתיות: פתחו פתרונות חדשניים וחשיבה מקורית.
  • להפעיל את המוח המרפא: שפרו את הבריאות, זרזו החלמה והפיגו כאבים.
  • תכנות חלומות: תזמינו חלום כדי לפתור בעיה או אתגר.
  • תקשורת סובייקטיבית: איך להעביר מסר למישהו אחר בלי לדבר איתו.
  • הדמיות מודרכות: עשו שימוש בכוח הדמיון להשגת מטרות.

הקורס מתאים לכולם:

  • אנשים המעוניינים לשפר את איכות חייהם.
  • מי שרוצה להצליח באתגרים שונים או לפתור בהצלחה בעיות.
  • אנשים שרוצים לשפר את הבריאות ולהתגבר על כאבים פיזיים.
  • מי שרוצה מערכות יחסים טובות עם יקיריו, עם עצמו, עם כסף ועם אחרים
  • כל מי שרוצה להגשים חלומות ולפתח את הפוטנציאל האישי שלו.
  • כל מי שמעוניין לחיות ברווחה ולממש את היעוד שלו.

אל תחכו, הירשמו עוד היום לשיחת התאמה אישית ללא עלות!


רוצים גם אתם לגלות את שיטת סילבה?

 


למידע על הקורסים והסדנאות שלנו

השאירו פרטים ונציג של מכון סילבה יחזור אליכם בהקדם:



    x
    סייען נגישות
    הגדלת גופן
    הקטנת גופן
    גופן קריא
    גווני אפור
    גווני מונוכרום
    איפוס צבעים
    הקטנת תצוגה
    הגדלת תצוגה
    איפוס תצוגה

    אתר מונגש

    אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

    סייגי נגישות

    למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

    רכיב נגישות

    באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.