טיפול בעייפות ונדודי שינה בשיטת סילבה: הדרך לשינה רגועה
טיפול בעייפות ונדודי שינה

טיפול בעייפות ונדודי שינה

האם את/ה סובל מנדודי שינה?

נדודי שינה הם אחת מהתלונות הנפוצות בעידן שלנו אצל  אנשים בגילאים השונים. אחת הסיבות לכך היא העובדה שאנחנו יכולים בעולם המודרני להמשיך את "שעות האור" אל תוך הלילה. מעין אשליה המאפשרת לנו "למשוך" את היום – ולמלא את הזמן הזה בפיתויים רבים כמו: חיי לילה ערים, גלישה ללא הגבלה באינטרנט, קיום קשרים דרך הרשתות החברתיות, צפייה בסדרות וסרטים מסביב לשעון וכו'… סיבות אלו גורמות לרבים מאתנו לוותר על שעות שינה. כתוצאה מכך מתפתחת עייפות שהולכת ומצטברת והפרעה למנגנון הטבעי של ההירדמות.

מהם הנתונים העובדתיים על נדודי שינה?

  • כ- 95% מהאוכלוסייה סובלים בשלב כלשהו בחיים מבעיה בשינה.
  • כ-15% סובלים מנדודי שינה כרוניים.

למרות שתרופות השינה הן בדרך כלל יעילות, הן עלולות לגרום להתמכרות גופנית ונפשית. בנוסף, יש מצבים רפואיים שבהם השימוש בתרופות שינה עלול להיות אפילו מסוכן.

כיצד פועל מנגנון השינה?

באופן טבעי אצל כל אחד מאיתנו, לקראת הלילה (בהנחה שאנו ישנים בלילה וערים ביום)… מתחילה האטה של תהליכים… אנחנו רוצים יותר להתרווח.. להתארגן לקראת סיום "היום"… ולישון. על המעבר לשינה, אחראי המנגנון הטבעי של מחזורי הערות והשינה.
כדי להעביר אותנו למצב של שינה המנגנון הזה בודק מספר דברים:

  • מהי כמות האור והחושך? –מצב של חושך מסמן לו שהגוף צריך לישון.
  • מה כמות החומר בשם אדנוזין (אדנוזין מופרש במוח עקב פעילות מוחית ערה)? כשכמות גבוהה של אדנוזין מציינת מצב, שהמוח פעל הרבה זמן בצורה מוגברת וכעת זקוק לרגיעה והתחדשות (אותם הוא יכול לקבל באמצעות שינה).
  • האם אנחנו רעבים? רעב יכול לעכב את מנגנון השינה.
  • האם אנחנו בסכנת חיים? (סטרס הוא הסימן עבורנו לדעת שהמוח העתיק מפרש את המצב בו אנו נמצאים כסכנת חיים).

בדרך כלל אנחנו מסיימים את היום אחרי שאכלנו… החיים שלנו לא בסכנה וכל מה שנשאר זה ללכת לישון. לכן ברגע שאנחנו נשכבים במיטה ועוצמים עיניים… מנגנון השינה מעביר אותנו בבת אחת ממצב ערות למצב שינה. כאשר אנחנו מאריכים את הלילה על ידי תאורה בהירה המדמה אור יום… כאשר אנחנו ממשיכים לבהות במסכים (שתאורת הלד שלהם מקבילה מאד באורכי הגל לאילו של אור יום)… אנחנו מבלבלים את מנגנון השינה ומוסרים לו איתותים כוזבים על מצב האור והחושך. האיתותים המבלבלים עלולים לפגוע במנגנון השינה ולגרום לנו לא להירדם = נדודי שינה.

מהי הסיבה העיקרית לנדודי שינה?

סטרס הינו אחת הסיבות העיקריות לנדודי שינה. סטרס הוא הסימן לכך שהמוח העתיק מפרש את המצב בו אנו נמצאים כסכנת חיים. אין למוח העתיק את ההבנה של המוח הקדמי (המייחד אותנו מבעלי חיים) שהסיטואציה אינה מצב של חיים או מוות. לכן המוח העתיק תופס פיקוד ומכניס את הגוף שלנו למצב של "הילחם או ברח". במצב של הילחם או ברח אין לשינה מקום, לכן נדודי שינה מהווים לרוב סימפטום לסטרס. הסטרס מלווה אותנו במהלך היום וכמובן בלילה, וגורם לנדודי שינה הוא משתלט על המחשבות שלנו ומשפיע על התגובות וההתנהגות שלנו. הוא יכול להופיע בכל מיני צורות: לחץ, דאגה, כעס, פחד, חרדה, תסכול וכו'. ככל שרמת המתח גבוהה יותר, קשה יותר להירדם ואנו סובלים מנדודי שינה כי אנחנו עסוקים יותר בלחשוב על כל אותם הדברים שמטרידים אותנו.

גם אירועים נדירים יותר (שאנחנו לא חווים מידי יום) עלולים לגרום לנדודי שינה. למשל אירועים עצובים כמו אובדן אדם יקר, פיטורין, מחלה פתאומית, גירושים… וגם אירועים משמחים כמו חתונה, לידת ילד זכייה במקום ראשון וכד' עלולים לגרום לסטרס גבוה. התדירות של נדודי השינה היא סממן אם זאת אפיזודה חולפת או סימן לבעיה בהתהוות.

בדיקה עצמית – האם אנו סובלים מנדודי שינה כתוצאה מסטרס?

  • כמה לילות בשבוע אנחנו לא מצליחים להירדם בלילה וסובלים מנדודי שינה?
  • האם אנחנו מתעוררים פעמים רבות במהלך הלילה?
  • האם אנו קמים מוקדם מאד בבוקר (לפעמים בטרם עלה האור) ללא צורך?
  • האם אנו קמים בבוקר עם הרגשה שלא הספקנו לנוח?

אם עניתם כן אפילו לשאלה אחת, אתם סובלים מנדודי שינה!

מהן ההשלכות של נדודי שינה?

נדודי שינה ומחסור בשינה מובילים לעייפות, אנחנו מרגישים קושי לתפקד ובמיוחד קושי לחשוב. במצב של נדודי שינה קשה לנו להיות מרוכזים ולזכור דברים וגם כל התפוקה והביצועים שלנו יורדים משמעותית. לפעמים אפשר להחליק את זה, אבל הבעיה היא שנדודי שינה ומחסור בשינה עלולים לגבות מאתנו מחיר שלא היינו רוצים לשלם: כמו טעויות שעולות בכסף, במקום עבודה, בבריאות, במערכות יחסים ואולי אפילו חלילה בחיים עצמם. מעבר לכך, נמצא במחקרים שאנשים שסובלים מנדודי שינה, מרוצים פחות מהחיים, מתקשים להתקדם בעבודה ומצבם הבריאותי פחות טוב. לכן, כל כך חשוב לטפל בנדודי השינה.

כיצד שיטת סילבה פותרת את נדודי השינה?

סילבה היא שיטה מוכחת מדעית (תוצאה של יותר מ-20 שנות מחקר) המסייעת לנו, בין היתר, לרתום את כוח המוח שלנו כדי לעזור לנו להפחית מתח, לשפר את השינה ולהעלות את רמות האנרגיה. אחד ממרכיבי הליבה של שיטת סילבה הוא לפנות את הסטרס והשפעותיו כדי להוריד את רמת המתח ולהעלות את רמת הרגיעה. שלב זה נעשה בשלושה צעדים משמעותיים: (ראה מאמרים: "להירגע", "הפגת-מתחים" באתר)… שמביאים אותנו להיות במצב נינוח, מוקפים באנרגיה חיובית… וחווים תחושות רווחה ורגיעה. ככל שרמת המתח יורדת ורמת הרגיעה עולה, כך קל לנו יותר לעבור מהר למצב שינה.

בנוסף שיטת סילבה מציעה לנו טכניקה ייחודית, ללא תרופות, כדי להיכנס לשינה טובה יותר בזמן קצר. אפשר להשתמש בה אם לא מצליחים להירדם או סובלים מנדודי שינה או אם מתעוררים מכל סיבה שהיא באמצע הלילה ולא מצליחים לחזור לישון. שיטת סילבה מאפשרת לנו לישון טוב במשך כל הלילה בלי צורך להתעורר במהלכה. באמצעותה גם משפרים מאד את איכות השינה וישנים טוב יותר. כתוצאה מכך נהיה מסוגלים לקום בבוקר יותר רעננים ועם הרגשה שהספקנו לנוח.

טיפול בעייפות ונדודי שינה

 

 

"במשך תקופה ארוכה של כמה שנים היו לי נדודי שינה. זה יכול היה לקחת עד השעות הקטנות של הלילה עד שסוף סוף הייתי נרדמת.

אחרי שתרגלתי את הטכניקה של סילבה לנדודי שינה, כל לילה, הצלחתי להירדם הרבה יותר מהר. אחרי כמה ניסיונות, היה לוקח לי לא יותר מ-10 דקות כדי להירדם. השיטה מאד עזרה לי והיום אין לי נדודי שינה. ואם פעם קשה לי להירדם, אני משתמשת בשיטה ונרדמת בקלות".

אבישג הדסה

 

 

 

בוגרי שיטת סילבה מספרים:

רוצים לישון היטב ולהיפטר מנדודי השינה?

 מוזמנים ומוזמנות לדבר איתנו ולראות כיצד אפשר לעשות שינוי ולסיים עם העייפות שלך.

בטלפון: 03-6025756, 052-5366133


רוצים גם אתם לגלות את שיטת סילבה?

 


למידע על הקורסים והסדנאות שלנו

השאירו פרטים ונציג של מכון סילבה יחזור אליכם בהקדם:



    x
    סייען נגישות
    הגדלת גופן
    הקטנת גופן
    גופן קריא
    גווני אפור
    גווני מונוכרום
    איפוס צבעים
    הקטנת תצוגה
    הגדלת תצוגה
    איפוס תצוגה

    אתר מונגש

    אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

    סייגי נגישות

    למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

    רכיב נגישות

    באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.